?

Log in

No account? Create an account
CUTI MASIH JAUH - Part 2 - RIWAYAT AMYIR

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

My guestbook

Links
Christine
Bevee
Jee Hao
Tun Mahathir
Amy 2nd blog

November 6th, 2009


Previous Entry Share Next Entry
08:49 pm - CUTI MASIH JAUH - Part 2
 

23 Oktober 2009   0700 - 1200 tiap hari

  

apa kata kalau kita  nyalakan mancis ini dan lihat apa jadi?


    

ini projek tahun lalu - batang mancis


Boringkan kalau datang sekolah lepas PMR asyik dengar taklimat saja. Apa kata kalau kita panaskan otak dengan permainan kreatif. Jika tahun lalu aktiviti seni bina mancis. Tahun ini seni bina straw pula. Siapa yang dapat membina struktur straw paling tinggi dan paling kuat. Kalau boleh setinggi KL Tower atau Burj Dubai

  

game yang menguji pengetahuan pelajar tentang struktur, bahan, kelenturan, reka bentuk dan nasib!


   

dorongan untuk mencapai puncak tertinggi adakalanya membaca bencana .... runtuh dah menara kau.!!!!


   

replika tiga bangunan tertinggi dunia - 101, Shanghai Tower dan Burj Dubai

 

tipuuuuuuu !!  patutlah ketinggian menara kau seperti melawan hukum fizik.


  

 pereka bentuk menara yang menyertai tender Burj Al Chung Hua mempamerkan model ciptaan masing-masing. Kalau Anna goyang menara dan tak runtuh, dapatlah kontrak itu
 

Pandai kau habiskan straw ya Anna. Yang lebih tu kau buat apa? Rakit? atau curtain?

  

inilah pemenangnya - Burj al Chung Hua .. pembinaan dijadualkan tahun depan ... kos murah je
 

Apa pula seni bina untuk tahun depan. Tentu lebih hebat daripada mancis dan straw. 
 

  

terima kasih ya... cikgu kau sibuk bercinta dengan exam paper semenjak dua menjak ini... tak sempat nak cuci tingkap itu. Tapi kalau cikgu yang cuci kau nak cuci apa pula kan? kan?
 

Aktiviti gotong royong membersihkan kawasan sekolah. Bersihkan cermin bilik guru psst pernahkau lihat guru bersihkan cermin bilik mereka sendiri?. Hehe ...

     


Aktiviti popular dalam agenda gotong royong pastilah kutip sampah dan cuci longkang. Tak susah sebenarnya nak cari sampah. Atas pokok pinangpun ada sampah. Tak tahulah bilakan sifar sampah akan jadi kenyataan dalam kalangan masyarakat sekolah ini. Oh Sampah!

  

pemburu sampah 

http://www.emocutez.com                    http://www.emocutez.com

Current Location: Malaysia, Miri
Current Mood: pleasedpleased
Tags:

(psssstttt!!Ada pesanan untuk saya?)


> Go to Top
LiveJournal.com