?

Log in

No account? Create an account
KAMI DIHARGAI - RIWAYAT AMYIR — LiveJournal

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

My guestbook

Links
Christine
Bevee
Jee Hao
Tun Mahathir
Amy 2nd blog

November 18th, 2009


Previous Entry Share Next Entry
09:14 am - KAMI DIHARGAI




13 November 2009 0700 - 0930 Jumaat




VIP kali ini Mr Chai


FYI: Post ini lama tertangguh kerana rithme tidur saya terganggu. Banyak pula ‘gangguan’ pada sebelah petang dan malam. Akibatnya sebelum jam 2100 mata dah kuyu. Layan mata lah jawabnya.



Penyampaian sijil penghargaan dan anugerah bintang diadakan dalam dua sesi. Ada beribu sijil, pingat, bintang dan piala nak di beri. Buatlah dalam dua sesi.



tetamu kehormat memberi tumpuan kepada acara di pentas - hmmm menarik kan?

Apa ya nak tulis tentang penyampaian hadiah yang nampak biasa-biasa kali ini. Kalau tahun lalu lebih grand kerana Pengarah Pelajaran Sarawak yang datang. Atau tahun-tahun lalu dan lalu majlis dibuat di Holiday Inn - depan chung hua saja.

Kebanyakan foto tentang U6 sebagai dedikasi. Foto lain ada dalam facebook. Ah ... saya jadi selektif fotographer



amy show off duit koperasi macam duit dia! ... haha.. ramai student lain jeles mengapa U6 shj dapat duit..

Pelajar mungkin dah biasa dengan pemberian angpau oleh Tan Sri Ting kepada mereka yang berjaya. Hmm... saya pun boleh buat juga. Kali ini saya memberi sumbangan kepada pelajar U6. Tak percaya? Hehe... Kalau Tan Sri mampu memberi RM 100 dan RM 200, sayapun mampu memberi sumbangan walaupun sekadar RM 2!



buah pokok ini yang menjadi daya tarikan hornbil 'menetap' di chung hua

Ketika majlis berlangsung, mata saya ( dah macam lens pula) mengesan sesuatu bergerak-gerak di atas pokok di tepi pagar dewan. Daripada gerak dahan dan daun rimbun itu, gerak hati menyatakan “ Kenyalang!. Dan andaian itu tepat.


Hmmm ... perlawaan saya supaya Kenyalang 4 ekor ini duduk di dewan dah jadi kenyataan. Untuk beberapa lama tumpuan pelajar yang sedang duduk untuk menerima hadiah tertumpu kepada gelagat burung besar 4 ekor ini.



siibu memarahi anaknya yang malas cari makan




nampak hebat ketika membelah udara .... kekesalan saya cuma tak bersedia dengan kehadiran kenyalang. setting kamera pada standard quality dengan resolution tahap kb bukannya mb. setting untuk majlis hari ini.

Lihatlah foto yang dirakamkan sepanjang majlis berlangsung.



unit khas resepsi .... mana paling cantik dan menarik( baju ). saya suka merah/hitam! hahaha...




yang didepan saja . yang belakang sori yea. Majlis penyampaian hadiah terakhir bagi Suhaimi dan Andik (foto kiri)





barisan penerima sijil dan hadiah penghargaan .. ramainya




geng bertiga ini beri pose istimewa seperti dijanjikan



mis u all ... harap semua ke IPTA tahun depan termasuk Karen Kho Yap Bing! ops.. Piggy enter frame






barisan penerima sijil penghargaan



Lai shing yee , pelajar harapan 2010 dan Jong Pei Yieng, 2009. Kalau ada yang nak score 4A, merekalah orangnya





foto yang sopan saja untuk tatapan umum .... yang nampak pusat , saya simpan. ngeh! ngeh!




tarian Hindi yang rancak

esok sambung lagi majlis ini



Current Mood: boredbored

(psssstttt!!Ada pesanan untuk saya?)


> Go to Top
LiveJournal.com