?

Log in

No account? Create an account
PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI - RIWAYAT AMYIR — LiveJournal

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

My guestbook

Links
Christine
Bevee
Jee Hao
Tun Mahathir
Amy 2nd blog

October 18th, 2009


Previous Entry Share Next Entry
08:04 am - PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI
 

Tiga minggu lalu  0615 Selasa


 

tak panjang jodoh kaki saya dengan kasut ini
 

Selepas bersiap untuk ke sekolah, saya melangkah ke pintu. Dan .... eh mana kasut aku? Laaa ... baru saya perasan bahawa kasut saya dah tiada. Imbas kembali apa berlaku semalam. Saya perasan kasut itu ada di muka pintu pada sebelah petang. Tapi tak perasan pula sama ada kasut itu amsih ada pada sebelah malam.

Sah! Memang sah ada makhluk bernama pencuri yang berminat dengan kasut RM 119 itu ( 40% diskaun) yang dibeli Mei lalu. Tak guna! bla bla ( censored - banyak kata sumpah seranah). Pergi jahanamlah kau pencuri... biar mati kena langgar kereta kau!

Nasib ada satu lagi kasut biasa. kalau tak mungkin saya ke sekolah pakai selipar saja. 

  

pemandangan biasa depan rumah - kasut sukan hanya sebelah. mustahil sipemakainya terlucut kasut ini semasa berlari ..... atau dia lari lintang pukang dikejar anjing! pasti anjing hitam itu punya kerja. curi kasut untuk asah gigi dan kukunya. aku dendam kau anjing!!!!!
 

Sebelum itu glove saya juga hilang sebelah. Sah dicuri anjing hitam rumah depan. Dulu stoking saya dilarikan anjing itu. Juga sebelah. Kau anjing tak ada benda lain nak buat toys! Kalau saya berjiran dengan Bevee, apa pula yang sipongge ambil untuk buat main?

Tapi Allah maha adil dan maha pemurah. Esoknya saya dihampiri jonathan. Katanya berapa banyak saya nak charge foto yang saya berikan kepada unit dokumentasi? 

  

glove baru
 

Hmmm ..... RM 70!. Saya suka no 7. Dia menghilang sebentar, Muncul kembali dan berkata ...” Setuju”. Yeaahhh ..... bestlah kau John!

Esoknya, saya ke bilik gerakan dan Jonathan beri saya bukan RM 70 tapi RM 80!. Kau memang memang bestlah John!  Sedia berkhidmat ( dengan bayaran!) any time.... untuk projek akan datang.

 

perlindungan tangan daripada terik mentari, kesejukan pagi dan objek terbang di jalan raya
 

Apa yang saya buat dengan duit itu? Beli glove baru berharga RM 70. Nak beli kasut ..... kena tambah duit sendiri pula. Setiap kali lihat glove ini saya akan ingat Jonathan!Current Location: Timor Leste
Current Mood: happyhappy
Tags:

(psssstttt!!Ada pesanan untuk saya?)


> Go to Top
LiveJournal.com